Konzervgyártó

Konzervgyártó

Irányítással alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) vesz át, tisztít, kezel, minőségét ellenőrzi, tárol, előkészítő műveleteket végez (válogat, mos, osztályoz, hámoz, magoz), jellegformáló műveletet hajt végre (anyagokat aprít szabályos alakra vagy szabálytalan alakra), kever, előfőz, nyersanyagot főz, előhűti a terméket, töltőberendezést működtet, hőelvonással tartósított termékek készítésében közreműködik. A technológiai berendezéseket üzemelteti, melléktermékeket, hulladékokat kezel. Alapszintű adminisztrációs munkát végez. A munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartja.

A szakképzésbe történő belépés feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó
program elvégzése

Alkalmassági követelmények:

Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Szakmai vizsga:

A képzések végén a- képzés sikeres befejezéseként szabott feltételeket
teljesítő – résztvevők számára tanúsítványt állítunk ki, mellyel
akkreditált vizsgaközpontban tudnak szakmai vizsgára jelentkezni.

Óraszám

400

Költségek

160.000 Ft *

* A feltüntetett ár az elméleti és gyakorlati oktatás, valamint a tananyagok költségét  tartalmazza. A képzés befejezéséről tanúsítványt állítunk ki, mellyel a résztvevők akkreditált vizsgaközpontoknál jelenkezhetnek vizsgára. A vizsgaközpontok által meghatározott vizsgadíjat a választott vizsgaszervező intézménynél kell befizetni.

További információ